Η φιλοσοφία μας

box-space-1

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία TΗΕ ΒΟΧ ιδρύθηκε το 2012 με σκοπό την προώθηση των εφαρμοσμένων τεχνών και την παροχή υπηρεσιών εξειδικευμένης υποστήριξης. O φορέας επιδιώκεται να γίνει ένα σημείο «κόμβος» των Εφαρμοσμένων και πολυμεσικών Τεχνών με σκοπό την προώθηση του παραγόμενου εγχώριου έργου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι δράσεις της επικεντρώνονται στο design, τα multimedia arts, τη φωτογραφία, τα κόμικς, τον κινηματογράφο, την αρχιτεκτονική, τη μουσική, την οργάνωση παρουσιάσεων και διαλέξεων, τη διενέργεια επιμορφωτικών σεμιναρίων, διασκέψεων, την παροχή υπηρεσιών «χώρων συναντήσεως» και «χώρων εργασίας» και την οργάνωση εργαστηρίων.

Στα χρόνια της λειτουργίας της, έχουν πραγματοποιηθεί πολυάριθμες δράσεις και  συνεργασίες με φορείς όπως  το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ο Φωτογραφικός Κύκλος, οι εκδόσεις Άγρα, το Φεστιβάλ Comics Comicdom, τα ινστιτούτα Friedrich Ebert και Rosa Luxemburg,  το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτμου,  και άλλοι .

Στο πλαίσιο αυτό, επιδιώκεται η συνεργασία με κάθε είδους φορέα που δραστηριοποιείται σε αυτή την κατεύθυνση.  Υπάρχει ήδη ενεργή συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τη δημιουργία του εργαστηρίου «Arts & Design Lab».

Ο χώρος

Το The Box στεγάζεται σε έναν χώρο 135 τετραγωνικών μέτρων στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα στην πλατεία Μαβίλη. Ο ενιαίος, ισόγειος χώρος μας μπορεί να φιλοξενήσει πλήθος διαφορετικών εκδηλώσεων – εκθέσεις, μουσικά live, προβολές, σεμινάρια, workshops, κλπ.

 

Στόχος μας είναι το The Box να αποτελεί πάντα ένα χώρο ζωντανό και φιλόξενο, ο οποίος θα εμπνέει τους δημιουργούς και θα ενθουσιάζει τους επισκέπτες του. Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα κόμβο πολιτισμού που θα ενισχύει  το διάλογο μεταξύ κοινού και δημιουργών.

 

Τις αναλυτικές προδιαγραφές του χώρου ανα τύπο δραστηριότητας που μπορεί να φιλοξενήσει, μπορείτε να τις βρείτε εδώ. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το χώρο του The Box για κάποια εκδήλωση παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

box-space-2

Έχετε κάποια ιδέα? Ελάτε να δουλέψουμε μαζί για να την πραγματοποιήσουμε!