ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗΣ ΡΟΥΧΩΝ

ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΕΣΕΝΑ
Δωρεάν Σεμινάρια Sustainable Living

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, το THE BOX διοργανώνει μια σειρά δωρεάν σεμιναρίων που στόχο έχουν  να αναδείξουν εύκολους τρόπους τους οποίους, εάν υιοθετήσει καθένας μας στην καθημερινή του ζωή, μπορεί να συμβάλλει σε μια πιο ανθρώπινη και βιώσιμη πόλη . Αν δεχτούμε ότι ο καλύτερος τρόπος να αλλάξουμε τον κόσμο είναι να ξεκινήσουμε από τον εαυτό μας, τότε είναι δεκάδες οι αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε προς αυτή την κατεύθυνση: η αστική ποδηλασία και η χρήση των ΜΜΜ στις μετακινήσεις μας, η συστηματική ανακύκλωση απορριμμάτων και η μη σπατάλη τροφής, είναι μερικές από αυτές που προβάλλονται καθημερινά μέσα από συνεχείς δράσεις κρατικών και ιδιωτικών φορέων.

Στη σειρά σεμιναρίων που σχεδιάσαμε στο ΤΗΕ ΒΟΧ, επιλέξαμε δύο θέματα λιγότερο προβεβλημένα, τα οποία όμως αποτελούν όχι μόνο στροφή προς έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής αλλά και μια δημιουργική απασχόληση για τον καθένα μας που τα θετικά της αποτελέσματα τα απολαμβάνουμε πρωτίστως εμείς οι ίδιοι!
2 ΚΑΙ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗΣ ΡΟΥΧΩΝ (UPCYCLING CLOTHES)
Παρασκευή  2 Ιουνίου:  11.00 – 14.30 – Σεμινάριο πλεξίματος crochet

Παρασκευή 2 Ιουνίου: 18:00 – 21.30 –  Σεμινάριο TexturingΑλλάζοντας την υφή και το σχέδιο ενός ρούχου

Σάββατο 3 Ιουνίου  – Σεμινάριο  Remodeling Ρούχων11.00 – 14.30  και 16.00 – 19.00  (με διάλειμμα μιάμισης ώρας)

clothes-banner

Υπάρχει «μετα- θάνατον» ζωή για τα ρούχα μας?

Ναι υπάρχει και μπορεί να τροφοδοτήσει όχι μόνο την γκαρνταρόμπα αλλά και τη φαντασία μας! Σε αντίθεση με την ιδέα της ανακύκλωσης ρούχων που τις περισσότερες φορές καταλήγουν  σε μια χωματερή  απλά με «οικολογικό τρόπο» (μέσω ενός κάδου ανακύκλωσης!), η επανάχρηση ρούχων σκοπεύει στη  αξιοποίηση ενός παλιού φθαρμένου ρούχου για την δημιουργία ενός καινούργιου, απλά με άλλη ταυτότητα.

Έτσι όχι μόνο παράγουμε λιγότερα σκουπίδια, αλλά εξοικονομούμε ενέργεια και νερό καθώς συμβάλουμε στην μείωση της παραγωγής υφασμάτων  και κυρίως:  επιστρατεύουμε την δημιουργικότητα και τη φαντασία μας για να φτιάξουμε «μοναδικά κομμάτια»  που  καθρεφτίζουν το ιδιαίτερο στυλ του καθενός μας !

Σε αυτή τη σειρά σεμιναρίων θα μάθουμε πως θα τα επιτύχουμε όλα αυτά, με απλούς τρόπους και τεχνικές  χωρίς  τη χρήση ιδιαίτερου εξοπλισμού (όπως ραπτομηχανή) ή  χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσης ραπτικής.

 

Παρασκευή  2 Ιουνίου:  11.00 – 14.30

Σεμινάριο πλεξίματος crochet  (Maximum συμμετεχόντων 15 άτομα)

Η τεχνική πλεξίματος του crochet είναι ένας εύκολος όσο και κομψός τρόπος να δημιουργήσεις όμορφα τελειώματα ή τιράντες σε παλιά ρούχα που θέλεις να ανανεώσεις αλλά και να φτιάξεις αξεσουάρ όπως κολιέ, μπαντάνες ή ότι άλλο φανταστείς! Αν 2 παλιά σας t-shirt τρύπησαν, δεν υπάρχει λόγος να τα πετάξετε! Μπορείτε να τα κόψετε σε ρέλια ( λωρίδες υφάσματος) και συνδυάζοντας τα χρώματα σε διάφορες πλέξεις να προσθέσετε μια ανάλαφρη καλοκαιρινή αίσθηση σε κάποιο άλλο σας μπλουζάκι ή φόρεμα.

Στο σεμινάριο θα κάνουμε πρακτική εφαρμογή 2 διαφορετικών πλέξεων σε διάφορες εφαρμογές τους. Στο ΒΟΧ θα υπάρχουν εκείνη τη μέρα όλα τα απαραίτητα υλικά για να δουλέψετε.

Το μόνο που χρειάζεται να φέρετε μαζί σας είναι το ρούχο της επιλογής σας και τη φαντασία σας.

 

Παρασκευή 2 Ιουνίου: 18:00 – 21.30

Σεμινάριο Texturing:  Αλλάζοντας την υφή και το σχέδιο ενός ρούχου (Maximum συμμετεχόντων 15 άτομα)

Έχετε κάποιο φαρδί Τ-shirt που δεν σας κολακεύει? Κάποιο μπλουζάκι που ένα σημάδι ή ένας λεκές το έχουν καταδικάσει σε αχρηστία? Ευκαιρία να το επανεφεύρετε!

Η τεχνική του Texturing σας βοηθάει να επανασχεδιάσετε το ρούχο σας δουλεύοντας με το ίδιο του το ύφασμα. Δημιουργώντας πτυχές, κρόσια, ή ραφτά σχέδια και patterns που μπορείτε να εφαρμόσετε πάνω στο κατεστραμμένο σημείο του, το παλιό σας μακό μπορεί να γίνει ένα πρωτότυπο μοντέρνο τοπ με αέρινη κίνηση ή τρισδιάστατη αίσθηση.

Σε αυτό το τρίωρο σεμινάριο θα εξερευνήσουμε 2 ή 3 απλές μεθόδους για να μάθουμε το πως

(Maximum αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα- Φέρτε μαζί σας ένα ή δύο φαρδιά μπλουζάκια που θέλετε να επανασχεδιάσετε)

 

Σάββατο 3 Ιουνίου  – Ημερήσιο σεμινάριο  Remodeling Ρούχων

11.00 – 14.30  και 16.00 – 19.00  (προβλέπεται διάλειμμα μιαμισυ ώρας για φαγητό)
Σκεφτήκατε ποτέ ότι ένα παλιό πουκάμισο θα μπορούσε να γίνει καλοκαιρινό φόρεμα? Ένα παλιό φούτερ, τσάντα για την καθημερινή σας έξοδο?

Αυτή είναι η ιδέα πίσω από το remodeling παλιών ρούχων: Αλλάζουμε πλήρως την ταυτότητα ενός ρούχου δίνοντας του έτσι νέα χρήση και κατά συνέπεια καινούργια ζωή

(Maximum αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα- Φέρτε μαζί σας ένα ή δύο μπλουζάκια / πουκάμισα/φορέματα που θέλετε να επανασχεδιάσετε)

 

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια του σεμιναρίου

Ελληνο – ολλανδικής καταγωγής, η Constance Puyt είναι designer και ιδρυτής της σειράς πολυμορφικών ρούχων Sleek & Proud.  Σπούδασε  σχέδιο μόδας και αρχιτεκτονικό σχέδιο στην Σχολή Καλών Τεχνών του Arnhem  και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές της με ένα πτυχίο στο σχέδιο μόδας από το  HKU University of Arts της Ουτρέχτης.

Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1999. Έχει σχεδιάσει ρούχα και κοστούμια τόσο για θεατρικές παραστάσεις  («Ιωάννα της Λωραίνης» Splish Splash Theatre Group) όσο και για μουσικές παραστάσεις (Κοστούμια φλαμένγκο για το Playground studio, αλλά και για το Subrosa Modern Dance Group).

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι τα πολυμορφικά ρούχα που έχουν την δυνατότητα να φορεθούν με διαφορετικούς τρόπους ή να αποκτήσουν διαφορετικές χρήσεις. Βρίσκει την έμπνευση της στην αρχιτεκτονική και στην ελευθερία που χαρίζει η μεταμόρφωση της χρήσης των σχεδίων της.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δουλειά της μπορείτε να βρείτε στο

www.sleekandproud.com      Facebook: https://www.facebook.com/sleekandproud/

 

Κατηγορία
Οικολογία, Πόλη